idagoesoslo

Inlägg # 3

2010-01-25 @ 10:14:00

När man inte sovit så mycket på natten innan, fått packa om i sista sekund (som vanligt vill tilläggas), inte ätit något ännu så känns en stol i 1:a klass ganska fint. Nu är det ca 5 timmars resa tills jag når landet på andra sidan bergen och till staden som jag förhopningsvis kommer att ge mig alla cash som jag behöver för att ge mig ut på äventyr igen. Sverige med ett täcke av snö syns utanför fönstret och jag kan inte mera än att njuta av min vy för fan vad jag har saknat snö.



Jag tänkte på det igår att nu är det nästan ett år sedan jag kom hem från 2 års frånvarå från detta vackra land och under denna tid har jag fått möjligheten att bo i ett gammalt torp och upplevt allt man kan uppleva med svensk vinter. Den första snön vilket innebär snöskottning, att vakna och sätta fötterna på ett kallt golv vilket innebär att man ställer sina tofflor vid sängen varje kväll, att vakna och kunna se rådjur eller hjort som käkar frukost utanför sovrumsfönster vilket innebär att man får ett smile på läpparna. Sen har vi den andra, och tredje för den delen också, snön som innebär ytterigare skottning och sist men inte minst att vakna och inse att vattnet har frusit och du kan inte göra ett skit. Alla dessa saker kan väl ses som något negativt men jag anser de som positiva eftersom de har gett mig en starkare upplevelse och jag har verkligen älskat min tid på torpet. Visst sommaren har sin charm med sol och värne och man kan vara ute och sitta o dricka saft i skuggan men vintern är en underbar årstid på landet också, man måste bara kunna se charmen. Och det gör jag.

Så nog om det som varit och låt oss blicka framåt och allt jag vill säga är att jag tror på Oslo.



Permalink festa Kommentarer (1) Trackbacks ()

Inlägg # 2

2010-01-23 @ 19:24:41

Så var det bara drygt 1,5 dag kvar tills man åker då. Har inte packat väskan ännu men bestämmt vad ska skall vara i. Hoppas det får plats men tror på väskans kraft att sluka allt jag vill att den ska.

För övrigt känns det ganska bra hela denna grejen. Att lämna saker och människor och göra något nytt. Mina vänner och familj är vana att jag kommer och går i deras vardag och jag känner på mig att denna gång kommer jag trivas som fisken i vattnet. Inte för att jag inte gjort det förut, Melbourne I love you, men tror kanske att Oslo och allt det har att erbjuda kommer väldigt lägligt för mig just nu i livet. Dessutom några andra vänner som man lyckats träffa down under så det ska bli kul att träffa alla dem och ser hur de har det. Plus att min kära syster yster Linda infinner sig i denna norska huvudstad just nu gör saken ännu mera klar för mig. Vi är vana att ha varandra och jag kan bara tala för mig själv men jag trvis bäst med att ha henne nära mig, ibland känns det lite som om man inte är riktigt hel utan henne.


 

Permalink tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inlägg # 1

2010-01-21 @ 02:37:03

Detta kommer bli min blogg om livet i Oslo; om att jobba i Oslo, bo i Oslo, leva i Oslo, festa i Oslo och framför allt hur man tjänar sina pengar i Oslo. Mitt mål med detta stop på min livsresa är för att spara ihop lite pengar så man kan ut och resa och samtidigt komma tillbaka till Australien, landet i mitt hjärta. Jag åker på måndag så nu börjar det närma sig.

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()