idagoesoslo

Inlägg # 10

2010-02-24 @ 11:59:23

Detta blir ett kort inlägg för jag är på språng men jag ville bara säga att jag trivs väldigt bra på mitt nya jobb än så länge i alla fall. Trevliga människor och bra arbetsplats och miljö. Ska försöka få till att göra ett längre inlägg senare ikväll efter jobbet eller imorgon. Jag jobbar mellan 14-22 så hela dagen typ försvinner....

Permalink festa Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inlägg # 9

2010-02-18 @ 22:53:38

Jag har blivit helt hooked på OS...hur ska detta sluta när hockeyn precis har börjat.
Imorn blir det fredagsmys med god mat, öl och hockey för hela slanten.
Lördag blir det IKEA på dagen för att införskaffa ett sängbord (se bild) som inte fanns förra gången.




Sen ska jag göra ett storkok på köttbullar för fan vad dyrt det var att köpa i butik, 86 norska kronor för 800 gram. Husmorn i mig kommer fram ibland och när det är priser som dessa får man ta sig tid att göra eget plus att det är så mycket godare. Skall tilläggas att de köttbullarna jag åt på IKEA förra gången smakade skit och inte alls som de som serveras i swea eller down under för den delen heller så ett big FAIL för IKEA i Norge.



Permalink festa Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inlägg # 8

2010-02-17 @ 15:04:42


Så nu mår man äntligen bättre. Men fy fan för öroninflammation och denna gång blev det på båda öronen samtidigt det gör ont som fan plus att man typ inte hör något och sen feber på det. Jag låg i sängen från fredag lunch till måndag morgon typ med några timmar uppe varje kväll för att käka lite. Men nu är det bra igen så JIIPPIII!!!

Men angående jobb så skulle jag ju börja jobba i måndags men det gick ju och min chef blev inte så glad att jag var sjuk i och med att det var uppläring som började och då måste man vara med från början men det löste sig så jag kan börja med nästa grupp på måndag så några dar till att vila och bli frisk på.


Så min dag i Charlottenberg var nice. Jag var på banken och fick mina cash o en ny bankdosa och sen blev det shopping. Var inte så stort köpcentrum men det hade de flest butikerna man behöver och en stor matbutik. Jag fick köpt massa kött, lösgodis och filmjölk...mmmm. Vissa saker saknar man från Sverige och vissa är för dyra här. Jag fick även inhandlat ett par skor oxå, ett par vita skinboots/sportboots, för att jag behöver ett par nya skor plus att de var snygga och billiga, nersatta från 1.300 till 400:- så värsta klippet där.  


 

 

Annars sker det inte mycket eftersom man vart sjuk och Linda jobbar hela tiden. Men till helgen blir det lite mys i alla alla fall hemma med god mat och OS hockey på fredag kväll. Ska försöka ta mig och skaffa mig ett skattekort också så man slipper skatta 50% på sin lön. Nu blir det dusch och sen matinhandling.

 

Permalink festa Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inlägg # 7

2010-02-12 @ 20:38:37

Vaknade idag med skitont i örat o gick till doktorn och visst var det som jag trodde. Öroninflammation. Fick örondroppar, värktabletter och några tabletter istället för pencelin, vilket jag inte tål. Jag är inte så pigg så jag åkerkommer när jag mår lite bättre, då kommer berättelsen om min dag i swea m.m.



Permalink festa Kommentarer (3) Trackbacks ()

Inlägg # 6

2010-02-09 @ 12:43:33

Kom på att jag vart lite dålig med att ge folk mitt nummer så här har ni mitt norska mobil nummer +4796720479
Slit det med hälsan. Nu blir det kaffe.

Permalink festa Kommentarer (1) Trackbacks ()

Inlägg # 5

2010-02-09 @ 12:31:40

Igår var jag på banken och fixade norskt bankkonto så det är fixat. Tar en vecka sen har man ett fint litet visakort på posten. Men så ville jag få ut min lön också. Det var nämligen så att jag jobbade ju på min mors jobb i december lite och nu fick jag min lön den 27 januari men det kom inte in på kontot utan jag fick en check att lösa ut på nordea. Så igår på nordea i oslo fick jag veta att det skulle kosta mig 650 norska kronor att lösa in den. HMMM???? Nej tack sa jag och han som satt där sa att det blir nog billigare att åka till sverige o lösa in den där. Så det blir en tur till Charlottenberg eller Karlstad på torsdag, då banken är öppet längre. Ska passa på att handla lite mat o lösgodis, för det är svindyrt här.



För övrigt så har väl inte massa hänt. Linda och jag har vart hemma o tagit det lungt i helgen, mest för att Linda är sjuk. Vi har fått våra grejer från morbor så nu har man lite mera kläder :) Ja just det vi såg melodifestivalen i lördags o det sög riktigt dåligt. Det var finalen i Norge o den låten var inget vidare heller men ska bli kul o se vad Sverige kommer fram till sen. Kom ju oxå på att Eurovision är ju här i Oslo i maj så då blir det fest kan jag lova.

Vi har kollat lite på norska filmer med de senaste dagarna. Först ut var Hawaii Oslo och då började vi snacka om andra så jag tankade Buddy. Den är verkligen bra skit, kan rekomenderas starkt. Fanns visst på youtube om ni vill checka in den.

Idag blir det en fika med Jorun, en tjej vi lärde känna i Perth. Hon är hemma ett tag nu och skall tillbaka till Melbourne imorgon så vi ska ses en snabbis i eftermiddag. Sedan blir det IKEA för att inhandla ett sändbord och lite smågrejer. Och ska intaga lite köttbullar också tror jag.

Ha det gött!!!!

Permalink vardagen Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inlägg # 4

2010-02-05 @ 14:00:44

Sorri för att jag inte har varit så aktiv här men det har varit ganska mycket med en ny stad och jobbletande men här kommer i alla fall en uppdatering av mitt Oslo-äventyr än så länge.

Så vi bor i en ganska liten lägenhet men den ligger nära city så man gå dit vilket är skönt och spårvagnen går precis utanför oxå om man är lat eller ska längre bort. Linda och jag delar ju rum men vi är vana så det funkar ju. Sen bor ju Karin och Maria här med och det är trevligt att bo med folk igen eftersom jag bott själv ett tag nu. Det är kallt och snö här med och det är halt på gatan när man går. På något sätt så gör dom inte trattoarena rena här så det är massa slask och is där man ska gå vilket inte är så roligt.


Så jobb ja, det var ju anledningen till att jag kom hit och jag har glädjande nyheter. Jag började skriva jobbansökningar på löpande band och inom loppet av 3 dagar så har jag nog sökt runt 35 olika jobb och det har givit resultat. I fredags fick jag samtal som jag missade och ingen som svarade när jag ringde åter men i måndags så fick jag tag på människan som sökt mig, Linda. Hon ringde från ett bemanningsföretag som jag sökt till och hon ville träffa mig angende ett jobb på kundtjänst. Så i tisdags så träffade jag henne och så fick jag göra ett litet test på datorn och så fick jag veta att kunden som jag ska jobba för ville träffa mig så i onsdags så var jag där och träffa Erik och det gick verkligen jättebra för en timme efter att jag lämnat honom ringde Linda tillbaka och sa att jag fick jobbet....VILKEN LÄTTNAD. Så den 15 feb ska jag börja med 2 veckors träning med massa andra som också ska börja där. Kommer berätta mera senare om vad för slags kundtjänst det är.

Jag måste säga att Oslo är ganska litet i alla fall i city men jag gillart. Det är ganska mysigt med sådan där lite äldre hus och spårvagnar på gatorna och trevligt folk. Det ända är väl att vissa saker är ganska dyrt. Visst mat är dyrt men man kan köpa de billiga märkena så blir det inte så dyrt men kött och mjölk är dyrt, ca 13 kr för en liter, men så fort stålarna börjar rulla in så kommer det nog inte kännas lika dyrt längre.



Och första helgen intog den lokala Oslo ölen Ringnes på en liten förfest hos en jobbpolare till Linda. Det var gott och trevligt och vi träffa massa roliga människor, svenskar och norrmän. Sedan skulle vi bege oss ut o försöka hitta ett tog lite tid men efter en kort taxi tur till stan så hitta vi ett litet ställe. Men det var inte i min smak alls, en liten bar typ med för mycket folk, man fick stå helt packad typ med alla och det var varmt och ingen garderob hade de heller så man fick hålla i sin jacka vilket inte var helt kul. Men men det var helt ok musik så det blev ganska ok. Men sen gick Linda och jag hem och det första som händer när vi kommer över gatan är att jag ramlar omkull och slår i huvudet i gatan så jag blir helt yr och mår illa men vi kom hem efter en stund men gud vad ont i huvudet jag har haft hela veckan sen dess men idag känns det bättre. Och det var så jävla kallt så när vi kom hem så hade jag frysutslag på benen men man får väl skylla sig själv kanske om man går ut i tunna strumpbyxor.

Det var väl det hela tror jag. Eller jag har träffat Snigel några gånger och tagit en öl eller två vilker har varit trevligt. Vi har kommit fram till att vi inte bort så långt ifrån varandra heller så det är gött. Och så har jag självklart gått på Karl Johan och sett Aker brygga i ett snöigt stadium men det var vackert ändå och jag kan se hur mysigt det kommer vara i sommar med massa utserveringar och sånt.


Ett vintrigt och ett somrigt Aker Brygge



Det får bli allt för denna gång men lovat att nu ska jag hålla er mera uppdaterade lite oftare än tidigare för nu har man ju kommit på plats och fått ett jobb och vi har ju internet hemma så finns ingen ursäkt heller.







Permalink vardagen Kommentarer (3) Trackbacks ()